Methodieken & Tools

Ik maak standaard gebruik van een combinatie van een aantal manuele methoden van analyse en behandeling namelijk (video impressies):

Deze analytische methoden bieden mij inzicht bij welke behandelingen en correcties nodig zijn. Tevens geeft het inzicht in welke mate de correcties effect zijn geweest.

Vibracussor & Arthrostim

Als chiropractor pas ik correcties veelal toe met mijn handen, echter maak ik ook gebruik van de tools Vibracussor en de Arthrostim.

Sommige patiënten vormen een uitdaging die verder gaat dan wervelgerelateerde klachten, zodat ik nog andere therapievormen aanbied om een behandeltraject te kunnen bieden dat optimaal aansluit bij de behoeften van de patiënt.

Alternatieve geneeswijze

In mijn opvattingen over de alternatieve geneeswijzen zoek ik naar relevante therapievormen die gerangschikt zijn in een energetisch spectrum en in harmonische resonantie zijn met de behoeften van de patiënt.

Aan de ene kant van dit energetische spectrum bevinden zich de subtiele energieën van de lichttherapie, homeopathische remedies en bioresonantie. De energetische intensiteit neemt geleidelijk toe bij therapieën als aromatherapie met essentiële oliën, voedingstherapie, chiropractie, fysieke therapievormen en Pulserende Electro-Magnetische Veldtherapie (afgekort als PEMF vanuit de Engelse benaming).